Atractii turistice din regiunea noastra

Propunere itinerar 1
- O plimbare la :. Muzeul Memorial Nicolae Balcescu .:
>>> Muzeul expune documente legate de viata si activitatea istoricului si omului politic roman Nicolae Balcescu (1919 - 1852), conducator al Revolutiei de la 1848 din Tara Romaneasca, mason al perioadei pasoptiste.
- Turul localitatii Nicolae Balcescu.

Propunere itinerar 2
- Manastirea dintr-un lemn.
-
Pelerinaj la cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc, lacasul de cult, Manastirea Horezu.
>>> Denumirea provine de la "huhurezi", o specie de pasari de noapte, cu un penaj colorat. Potrivit legendei, mesterii tocmiti sa o construiasca, de teama turcilor, erau nevoiti sa lucreze numai noaptea cand cantau huhurezii.
- Vizitarea celui mai mare Targ de Ceramica de la Horezu.

Propunere itinerar 3
- Vizitarea
Muzeului satului Bujoreni.
>>> Principala atractie turistica a comunei Bujoreni este constituita de Muzeul Satului Valcean, muzeu etnografic īn aer liber. Cladiri īnalte, cu ziduri varuite si strapunse de metereze, mici cetati croite pentru nevoile unei familii, culele īsi trag numele de la turcescul "kule" care īnseamna "turn". Caracteristicile unei cule sunt: parter īnalt, masiv, luminat prin deschideri foarte īnguste si scara interioara.
- O mica escapada prin statiunea balneoclimaterica Calimanesti-Caciulata.
- Vizitarea
Manastirii Cozia.
>>> Ctitoria si necropola lui Mircea cel Batran si a monarhiei Teofana, mama lui Mihai Viteazul, o manastire ce se afla amplasata pe insula lacului de acumulare al hidrocentralei Calimanesti de pe raul Olt.

Propunere itinerar 4
- Pelerinaj la
Schitul Iezer.
>>>
Se afla pe teritoriul orasului Olanesti, jud. Valcea, in muntii Cheii, pe malul unui rau, printr-un loc pe cat de salbatic, pe atat de majestuos, unde se poate ajunge numai cu piciorul. Pe langa Iezer, se zice, ca au fost mine de aur exploatate de sasii din Ardeal. Traditia spune, ca insusi Mihai Viteazul si-a lasat la Iezer rezerva vistierei sale, mai inainte de a pleca in razboiul din Ardeal.
- Pelerinaj la
Schitul Pahomie.
>>> Schitul este situat pe teritoriul localitatii Baile Olanesti (comuna Barbatesti), jud. Valcea, la aprox. 30 km de Rm. Valcea sub crestele muntelui Buila. Accesul la aceasta asezare monahala se face pe DN 64A, trecand prin Pausesti-Maglasi, virand la stanga spre satul Cheia, apoi pe Valea Cheii, pe un drum forestier practicabil si accesibil si cu mijloace auto, pana la Izvorul Frumos.
- Escapada prin statiunea balneoclimaterica
Baile Olanesti.

Propunere itinerar 5
- Vizitarea
Manastirii Tismana. (masa de pranz asigurata!)
- Expeditie la
Pestera Muierilor.
>>> Unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii, sapata in pintecul masivului calcaros de pe raza comunei Baia de Fier (jud. Gorj), linga riul Galbenul, la o altitudine de 700 m. Se spune ca aici se petrec minuni si ca salile interioare scobite in stinca, au efecte curative pentru anumite afectiuni. Femeile sterile pot ramine insarcinate dupa o vizita in "Pestera Muierilor". Admiratorii peisajelor alpine sositi de peste hotare au inca un motiv sa poposeasca intr-un loc salbatic, dar pitoresc, ce tine de lumea miracolelor.


Propunere itinerar 6
- Drumetie catre Biserica lui Fluturel.
(cca. 5 km de mers pe jos)


Ne vom oferi sa va fim calauzele dumneavoastra indiferent traseul turistic ales de noi sau de dumneavoastra. Important este ca dumneavoastra sa aveti destul loc sa cuprindeti atatea peisaje in propriul aparat de fotografiat.

 
Pensiunea Ioana este situata pe Valea Topologului, īntr-un splendid peisaj al dealurilor subcarpatice meridionale, la aproximativ 35 de kilometri de Pitesti si 20 de kilometri de Ramnicu Valcea, pe langa celebrul Dealu Negru, īn comuna Nicolae Balcescu, sat ROTARASTI, judetul Vālcea, va asteptam cu o masa bogata cu mancare traditionala romaneasca, sala de fitness, jacuzzi, piscina in aer liber, internet wireless, masa ping-pong, gratar, loc de joaca pentru copii, parcare interioara, echitatie, 3 stele pentru confortul dvs.